Många översättningar blev det…

Det blev en hel del jobb med översättningar under några månader. Man ska förstås inte klaga när jobben rullar in, men det fanns liksom ingen tid till så mycket annat … Det här med att uppdatera bloggarna och/eller hemsidorna fick läggas helt åt sidan, men nu har jag hittat en lucka så det är väl dags att göra ett ryck igen. Samtidigt har det varit väldigt lärorikt att översätta just gitarrböcker. Jag har ju pillat lite med gitarrer under några år (nånstans runt 45  år – exaktare kan jag inte vara just nu), men det finns en hel del som jag inte var så överdrivet säker på – innan dessa böcker, vill säga. Nu har jag fått en hel del bra teori inhamrad i huvudet (på en gammal gubbe), och dessutom har jag fått tillfälle att pröva på en del praktiska övningar – man måste ju prova grejerna dom skriver om, om man ska förstå vad det är man översätter.

Hursomhelst, efter Lär dig att spela gitarr, kom ytterligare två titlar från Phil Capone som behövde en svensk översättning: Fingerspelsteknik för gitarr och Lär dig att spela bas. Och precis som om inte det vore nog hade de rara människorna på förlaget den goda smaken att låta mig översätta även The Ultimate Guitar Chords Book av Nick Freeth (den svenska titeln är i skrivande stund ännu inte bestämd). Och på den vägen är det …

              

Urval av översatta boktitlar

Lär dig att spela gitarr – Phil Capone, Tukan Förlag, 2008

Fingerspelsteknik för gitarr – Phil Capone, Tukan Förlag, 2011

No Regrets / Rock’n’roll-memoarer – Ace Frehley/Layden/Ostrosky, Nona Förlag, 2012

Kända byggnader : idéer för Lego-byggen – Warren Elsmore, Tukan Förlag, 2013

Iron Maiden Historien on världens största heavy metalband – Neil Daniells, Tukan Förlag, 2013

Den ultimata boken om gitarrackord – Nick Freeth, Tukan Förlag, 2015

Lär dig spela Keyboard – Steve Ashworth, Tukan Förlag, 2014

Lär dig spela gitarr: 10 enkla lektioner – Phil Capone, Tukan Förlag, 2014

Keyboard-ackord Den ultimata handboken – Paul Lennon, Tukan Förlag, 2013

Lär dig spela country-gitarr – Phil Capone, Tukan Förlag, 2014

Gitarrackord – Jake Jackson, Tukan Förlag, 2014

Lär dig göra film – 10 enkla lektioner – Robert Blofield, Tukan Förlag, 2015

Lär dig spela Keyboard –  Dan Holton, Tukan Förlag , 2015

Lär dig att spela bas – Nick Freeth, Tukan Förlag, 2015

Lär dig spela bättre gitarr – Phil Capone, Tukan Förlag, 2017