Diverse översättningar

Ojdå, det blev en hel del att göra

Efter alla gitarrböckerna kom det kanske inte som någon överraskning att man hade fastnat i en liten nisch, men det får man väl hacka i sig ifall nischen inte är alltför smal. Det var därför inget svårt val att tacka ja till att få översätta förre KISS-gitarristen Ace Frehleys memoarer, No Regrets. Jag var väl aldrig någon större KISS-fan, men det får ju inte påverka valet av jobb.

Acesvenska

Sedan dök då Iron Maiden-biografin upp. Än en gång, ingen stor fan, men hur många böcker om Peter Green skrivs det nuförtiden? Det var en trevlig bok i ett käckt format med massor av bilder och annat som kan förgylla vardagen.

Grabbarna som knåpade ihop originalet hade gjort ett sjutusan till research-jobb – en av dem hade till och med doktorerat på Iron Maidens turnélistor. Inte illa! Fast rätt nördigt får man väl säga förstås.

iron-maiden-heavy-metal-bandSen blev det en översättning av en klassisk käpphäst, Lär dig att spela keyboard av Steve Ashworth. En för mig okänd keyboardist, men 9781845432553 large learn-to-play-keyboardsupplägget påminde i mångt och mycket om mina tidigare översättningar, Lär dig spela gitarr, Lär dig spela bas… etc. Fast i det här fallet hadlade det alltså om klaviaturinstrument, och tanken var att läsaren skulle lära sig precis lagom mycket för att kunna spela in sina egan låtar i sin hemstudio, eller börja spela med ett eget band. Ett upplägg som verkligen tilltalade undertecknad. Vet dock inte när den boken släpps i Sverige.

BrickCity1

Och som om detta inte vore nog fick jag ännu ett udda erbjudande. Det gällde en bok om hur man bygger ”free-style” med LEGO. Byggbeskrivningar av hur det går till att uppföra modeller av en mängd ytterst välkända byggnader varvades med andra udda projekt. Kul att återuppleva känslan man hade när man var en aning yngre och förökte hjälpa barnen att förfärdiga något med dessa trevliga plastklossar. Kommer inom kort till en bopkhandel nära dig.

That’s it, folks! Och fortsätt med ert utmärkta arbete – vad det än må vara, Gunnar E.